Psykiatrifonden

Mere end 20 stk på lager

Forfatter Af Casper Aaen
Målgruppe Voksne, Pårørende, Berørt af psykisk sygdom
Emne Stress, Selvhjælp
Udgivet 2014
Sider 135
Forlag Psykiatrifondens Forlag, 1. udgave, 2. oplag
ISBN 9788790420895

Posttraumatisk belastningsreaktion (PTSD) er en psykisk sygdom, der kan opstå efter voldsomme begivenheder, som man enten har være involveret i eller vidne til. Det kan fx være overfald, voldtægt, trafikulykker eller krig og naturkatastrofer. 

Mange får bearbejdet oplevelsen af at have været i livsfare eller at have mistet kontrollen og lever videre uden mén. Men hos nogle sætter oplevelsen sig fast. 

Har du PTSD, plages du af genoplevelser i form af billeder, tanker eller følelser om den traumatiske hændelse. Du vil typisk undgå tanker, ting, steder og personer, der minder dig om det, der skete, fordi det udløser angst, sorg, skyld og skam. Men sådan en undvigelsesmanøvre vedligeholder på længere sigt symptomerne på PTSD. 

"Kom over dit livs traume" er en selvhjælpsbog til mennesker med mild til moderat PTSD. Bogens metoder er inspireret af den evidensbaserede PTSD-behandling "Prolonged Exposure", der er udviklet af den amerikanske professor Edna Foa. 

Gennem bogens 11-ugers program vil du lære, hvordan du konfrontaterer symptomerne på PTSD på en systematisk og tryg måde. Du vil få konkrete anvisninger til, hvordan du kan bearbejde ubehagelige erindringer om traumet, så de ikke plager dig i hverdagen. På den måde vil du opleve færre symptomer. 

Bogens første del beskriver mekanismerne bag PTSD, mens anden del guider dig gennem det 11 uger lange forløb. Derudover er der gode råd til dine pårørende. Også fagprofessionelle kan finde inspiration til nye måder at hjælpe klienter med PTSD på. 

 

Vores normale leveringstid er 5-7 hverdage. 

Vi leverer med PostNord. Fragt koster 29 kr.

Relaterede produkter

Privat medlemskab

Bliv støttemedlem

Støt Psykiatrifondens arbejde med et fast månedligt – eller årligt – bidrag. Så er du med til at sikre, at færre bliver psykisk syge og flere kommer sig. Du får fuldt fradrag for din støtte.
Læs mere

Bog

Saml tankerne

Af Louise Meldgaard Bruun

Bogen hjælper dig med at håndtere de kognitive vanskeligheder, der kan opstå efter angst, stress og depression.

Pris

kr. 195,00

Læs mere

Bog

Mindfulness - Ny revideret udgave

Af Lone Fjorback

Bogen guider dig ved øvelser og overvejelser gennem et meditationsforløb over 9 uger.

Pris

kr. 195,00

Læs mere

Bog

Etik og værdier i psykiatrien

Af Anne Lindhardt

Bogen giver indblik i etik og værdier i psykiatrien og inspirerer til mere dialog om emnet i hverdagen.

Pris

kr. 50,00

Læs mere

Bog

Værdier i praksis

Af Psykiatrifonden

En undervisningsbog om respekt, faglighed og ansvar. Målrettet studerende.

Pris

kr. 10,00

Læs mere

Bog

Recovery

Inden for de sidste par år, er der sket paradigmeskifte indenfor psykiatrien. Nemlig recovery - hvilket vi ikke har et rigtig godt ord for på dansk. Oversat betyder det "at komme sig"...

Pris

kr. 25,00

Læs mere