Projekt CHANGE

125,00 DKK
Lager: På lager

Med udgangspunkt i et forskningsprojektet "Projekt CHANGE" fortæller denne bog om livstilsændringers betydning for mennesker med skizofreni.

Køb sammen med
Beskrivelse

Personer med skizofreni lever kortere end den øvrige befolkning. For mænd er den forventede levetid forkortet med ca. 20 år, for kvinder med ca. 15 år. Forskning viser, at der er en markant overdødelighed pga. somatisk sygdom, og at overdødeligheden i mange tilfælde kan relateres til livsstilsfaktorer.

Mennesker med skizofreni har langt fra oplevet den samme positive udvikling i hjerte-kar-dødelighed som den generelle befolkning. Dette kan både skyldes bivirkninger ved antipsykotisk medicin, at mennesker med skizofreni ikke i samme grad som den øvrige befolkning har fået en sundere livsstil, og at de ikke i samme omfang bliver diagnosticeret og får tilbudt behandling for hjerte-kar-sygdom.

Projekt CHANGE er en målrettet intervention, der systematisk tager fat i de udfordringer, som mennesker med skizofreni oplever i forhold til livsstil, underdiagnosticering og underbehandling af somatisk sygdom. I CHANGE afprøves effekten af et tværfagligt sundhedsteam, som tilbyder den enkelte hjælp til rygestop og bedre kostvaner, og som sikrer relevante lægeundersøgelser og en kontinuerlig kontakt til egen læge, så somatiske helbredsproblemer kortlægges og behandles. 

Forfatter: Merete Nordentoft m.fl.
Udgivelsesår: 2016
Sider: 155
Forlag: Psykiatrifondens Forlag
Udgave: 1. udgave, 1. oplag
ISBN: 978-87-90420-93-2
Andre købte også