Depression - symptomer, årsager og behandling

250,00 DKK
Lager: På lager

Denne bog henvender sig både til mennesker med depression, til pårørende og til fagpersoner. Bogen beskriver symptomer og årsager, forebyggelse og behandling – både det, man selv kan gøre, og det de professionelle har ansvaret for.

Køb sammen med
Beskrivelse

Depression er en af de mest ubehagelige sygdomme, man kan tænke sig, og den kan have store omkostninger – både for den enkelte, pårørende og samfundet. Depression nedsætter livskvaliteten mere end noget andet, og forringer – for en periode – menneskers funktionsevne langt mere end de fleste andre sygdomme. Cirka 15% af befolkningen vil på et eller andet tidspunkt i livet udvikle symptomer på depression. Her og nu har 125.000 mennesker tegn på moderat til svær depression der kræver behandling. Omkring 75.000 har lettere depressioner, som ofte vil kunne klares af personen selv – evt. med støtte og vejledning fra den praktiserende læge og de pårørende.

Denne bog om depression indeholder en grundig beskrivelse af symptomer og årsager, forebyggelse og behandling – både det, man selv kan gøre, og det, de professionelle har ansvaret for. Bogen beskriver også depression hos børn og hos ældre samt forholdet mellem stress, depression og arbejdsliv. Derudover kan man læse om de mange former for behandling – fra psykoterapi til medicin, fra livsstilsændringer til fysiske behandlingsmetoder som ECT – og om hvordan man i vidt omfang kan forebygge nye sygdomsepisoder, når man kender til de mulige årsager og mekanismer bag depressionen.

Bogen beskriver også, hvad de pårørende skal gøre, når et familiemedlem langsomt går i stå og mister livsgnisten. Bogen henvender sig både til mennesker med depression og deres pårørende, og til fagfolk på alle niveauer: Læger, psykologer, sygeplejepersonale og medarbejdere i sundheds- og socialvæsenet mv. Arbejdsgivere og andre kan også læse med.  De professionelle skal blive bedre til at stille diagnosen og kombinere de mange behandlingsmuligheder, der er til rådighed i dag. Depression er stadig en underdiagnosticeret tilstand – og en underbehandlet sygdom. Viden og åbenhed om depression er vigtigt. Denne bog skal ruste mennesker til at vide, hvad der skal gøres, når man møder depressionen – enten hos en selv, et familiemedlem, en kollega eller en nabo – eller en klient eller patient.

Forfatter: Jes Gerlach
Udgivelsesår: 2014
Sider: 464
Forlag: Psykiatrifondens Forlag
Udgave: 2. udgave, 2. oplag
ISBN: 978-87-90420-91-8
Andre købte også