Dømt på forhånd

150,00 DKK
Lager: På lager

Bogen beskæftiger sig bredt med stigmatisering af mennesker med psykisk sygdom, forklarer hvilke opfattelser der ligger til grund for stigmatiseringen, hvad den betyder - både den enkelte og for samfundet. Hvad kan vi gøre nu og i fremtiden for at stoppe stigmatiseringen og fordommene?

Køb sammen med
Beskrivelse

Mange mennesker med psykisk sygdom oplever fordomme og diskriminering i hverdagen - i familien, i arbejdslivet, i behandlingssystemet, socialt og i samfundet generelt. Mange synes, det er værre end sygdommen selv - et enormt problem for den enkelte og familien. Men det er også et problem for samfundet. Det skaber lidelse for den enkelte, behandlingen bliver dyrere og sværere, og mange gode kræfter går tabt for arbejdsmarkedet. 

Psykiatrifonden sætter fokus på disse problemer i en grundbog om stigmatisering af mennesker med psykisk sygdom. Bogen er skrevet af førende eksperter på området og redigeret af overlæge Per Vendsborg m.fl. Bogen forklarer i et tilgængeligt sprog, hvad stigmatisering er, hvilke psykologiske mekanismer der ligger bag, hvordan det opleves af den enkelte og de pårørende - og om omfanget af stigmatisering hos befolkningen. Bogen beskriver stigmatisering i medierne og på film m.m. og giver et nuanceret bud på, hvordan man kan bekæmpe stigmatisering, både med mindre ændringer og store indsatser.

Forfatter: Per Vendsborg m. fl.
Udgivelsesår: 2011
Sider: 176
Forlag: Psykiatrifondens Forlag
Udgave: 1. udgave, 1. oplag
ISBN: 9788790420765
Andre købte også