De psykiatriske diagnoser

200,00 DKK
Lager: På lager

Hvilke kendetegn er der ved de enkelte psykiatriske diagnoser? Hvor udbredte er de? Hvad er de sociale konsekvenser? Og hvilke behandlingsmuligheder findes der? Det kan du finde svar på i denne bog, som systematisk gennemgår de psykiatriske diagnoser ud fra WHOs internationale diagnosesystem ICD-10, som vi bruger til at diagnostisere psykiske lidelser i Danmark.

Køb sammen med
Beskrivelse

Diagnosen har altid spillet en væsentlig rolle, når mennesker bliver syge. En psykiatrisk diagnose er udgangspunktet for behandlingen og et skøn over, hvordan forløbet vil blive. Diagnosen er ofte også central i det sociale system i forhold til spørgsmål om fleksjob, førtidspension mv.

Bogen bygger på det internationale diagnosesystem, WHO’s ICD-10, som giver mulighed for at stille en diagnose ud fra veldefinerede kendetegn: symptomer, adfærd, tilstandens varighed mv. Bogen er skrevet i et let sprog til fagfolk, der er i berøring med det psykiatriske felt, fx, psykologer, sygeplejersker, pædagoger og plejepersonale, socialrådgivere, lærere – og til mennesker med psykisk sygdom og deres pårørende. 

Forfatter: Aksel Bertelsen, Povl Munk-Jørgensen og Per Bech
Udgivelsesår: 2010
Sider: 168
Forlag: Psykiatrifondens Forlag
Udgave: 2. udgave, 3. oplag
ISBN: 978-87-90420-71-0
Andre købte også