Ældre og psykisk sygdom

75,00 DKK
Lager: På lager

Der er mange ting man må tænke ind, når man skal diagnosticere, behandle, udskrive medicin og yde omsorg for ældre med psykisk sygdom. Det er noget ganske nyt, at der findes så stor en gruppe ældre med psykiske sygdomme. Derfor er det vigtigt, at udbrede viden om emnet.

Bogen henvender sig til fagfolk på ældreområdet, de ældre selv og deres pårørende.

Køb sammen med
Beskrivelse

Vi bliver ældre og ældre. Selv om mange er åndsfriske og fysisk vitale til langt op i pensionsalderen, er der alligevel udfordringer i ældretilværelsen. Mange oplever tab af arbejdsidentitet, ensomhed, ægtefællens dødsfald og tab af venner – og samtidig en større modtagelighed for psykisk og fysisk sygdom. Der er også særlige problemer forbundet med psykisk sygdom hos ældre mennesker: Symptomer og årsager adskiller sig fra yngres, og ældre har ofte fysiske og psykiske sygdomme på samme tid. Desuden får ældre ofte flere forskellige slags medicin og er særligt følsomme over for bivirkninger. Det kræver særlig viden og færdigheder at omgås og hjælpe ældre med psykiske problemer og sygdomme.

Derfor er der brug for fornyet fokus på disse ældre, og for styrket faglighed hos de fagfolk, der arbejder med dem. Bogen handler blandt andet om eksistentielle forhold, herunder den biologiske aldring, psykiske sygdomme og problemer, og de organisatoriske og praktiske forhold knyttet til livet som ældre. Bogen handler også om ældres netværk, primært pårørende, der ofte står med store omsorgsopgaver.

Bogen bygger på den nyeste viden om feltet og er skrevet i et let tilgængeligt sprog af førende specialister. Bogen henvender sig til fagfolk på ældreområdet – læger, psykologer, sygeplejersker, ældreplejens medarbejdere, demenskoordinatorer, sagsbehandlere m.fl. – og ikke mindst til ældre mennesker selv og deres pårørende.

Forfatter: Povl Riis m. fl.
Udgivelsesår: 2009
Sider: 270
Forlag: Psykiatrifondens Forlag
Udgave: 1. udgave, 2. oplag
ISBN: 9788790420673
Andre købte også
spacer